Wijnhuis Mario
Wijnhuis Mario biedt een ruim assortiment wijnen, cava's & spirits. We staan in contact met tal van wijnboeren en leveren zowel aan Horeca, bedrijven als particulieren. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Kom even langs in onze winkel in Ingelmunster. We gaan samen met u doorheen ons assortiment, laten u proeven, smaken en koppelen de juiste wijn aan uw verwachtingen.
Onze troeven
- Ruim assortiment smaken: wijn, schuimwijn, cava, champagne, sherry, porto, gin
- Verscheidene streken en landen: Frankrijk, Chili, Italië, Spanje, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland,...
- Stijlvolle accessoires
- Complementaire producten zoals glazen, olijfolie, cadeaubonnen, relatiegeschenken
- Gratis gebruik van onze glazen voor evenementen & feesten
- Levering bij u thuis of op locatie binnen een straal van 25 km
- Meer dan 25 jaar ervaring!
Aandacht voor phenolieke rijpheid
Het vinificatieproces wordt steeds beïnvloed door de bodem, het klimaat, de producent, en uiteraard door het basisbestanddeel van elke wijn, de druif.
Wijnhuis Mario is reeds sinds lange tijd een pleitbezorger van wijnen met een zogenaamde “phenolieke rijpheid” (ook wel “fenolische rijpheid” genoemd), waarbij de druif (of beter nog, de pit van de druif) voor minimum 90% rijp dient te zijn, wat microscopisch wordt vastgesteld. Wijnbouwers die gebruik maken van deze techniek onderwerpen zich aan een intensieve vinificatiemethode, waarbij alle druiven die worden gebruikt voor de wijnproductie aan deze vereiste dienen te voldoen, wat een manuele oogst veronderstelt.
Bij de productie van wijn worden zeer vaak externe gistcellen toegevoegd aan de wijn, dit in tegenstelling tot wijnen waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de natuurlijk gisten uit de pel van de druif. Wijnbouwers die phenolieke wijnen produceren, laten in principe na om externe gistcellen of smaakverbeteraars toe te voegen. Deze leiden immers tot verlies van fijnheid en fruitigheid van de wijn. De wijn zal bovendien zuiverder zijn waardoor ook minder sulfieten dienen te worden toegevoegd.
Bij dit vinificatieproces worden rode wijnen vaak ook geproduceerd met een verlaagde gistingstemperatuur van 22° C. Daarbij zetten gistcellen de fructose uit de druif veel langzamer om in ethanol (dit is de wijnalcohol), wat de structuur en de fruitconcentratie van de wijn ten goede komt. Bovendien wordt op deze wijze de acciditeit en alcohol in de wijn beter onder controle gehouden.
Wijnhuis Mario is overtuigd van de toegevoegde waarde die deze processen bieden aan de wijn, en tracht wijnen die volgens dit vinificatieproces tot stand zijn gekomen in haar aandbod in te passen.
Voor meer informatie kan je terecht bij Wijnhuis Mario!
Wijnhuis Mario is reeds sinds lange tijd een pleitbezorger van wijnen met een zogenaamde “phenolieke rijpheid” (ook wel “fenolische rijpheid” genoemd), waarbij de druif (of beter nog, de pit van de druif) voor minimum 90% rijp dient te zijn, wat microscopisch wordt vastgesteld. Wijnbouwers die gebruik maken van deze techniek onderwerpen zich aan een intensieve vinificatiemethode, waarbij alle druiven die worden gebruikt voor de wijnproductie aan deze vereiste dienen te voldoen, wat een manuele oogst veronderstelt.
Bij de productie van wijn worden zeer vaak externe gistcellen toegevoegd aan de wijn, dit in tegenstelling tot wijnen waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de natuurlijk gisten uit de pel van de druif. Wijnbouwers die phenolieke wijnen produceren, laten in principe na om externe gistcellen of smaakverbeteraars toe te voegen. Deze leiden immers tot verlies van fijnheid en fruitigheid van de wijn. De wijn zal bovendien zuiverder zijn waardoor ook minder sulfieten dienen te worden toegevoegd.
Bij dit vinificatieproces worden rode wijnen vaak ook geproduceerd met een verlaagde gistingstemperatuur van 22° C. Daarbij zetten gistcellen de fructose uit de druif veel langzamer om in ethanol (dit is de wijnalcohol), wat de structuur en de fruitconcentratie van de wijn ten goede komt. Bovendien wordt op deze wijze de acciditeit en alcohol in de wijn beter onder controle gehouden.
Wijnhuis Mario is overtuigd van de toegevoegde waarde die deze processen bieden aan de wijn, en tracht wijnen die volgens dit vinificatieproces tot stand zijn gekomen in haar aandbod in te passen.
Voor meer informatie kan je terecht bij Wijnhuis Mario!